17.7.2017

Geodetski inštitut Slovenije je ponovno prejel ugledno mednarodno priznanje na kartografski razstavi Mednarodnega kartografskega združenja (ICA).

Nagrado smo dobili za karto »VFR letalska navigacijska karta Republike Slovenije 1 : 250 000« (2. izdaja, 2016), ki jo že nekaj let periodično izdelujemo za Kontrolo zračnega prometa Slovenije.

Razstava je potekala v okviru 28. Mednarodne kartografske konference ICA od 3.7. do 7.7.2017 v Washingtonu D.C., ZDA.

Geodetski inštitut Slovenije je dobil »nagrado strokovne publike» za odličnost v kartografiji v kategoriji »Navigacijske karte«.

Nagrada je bila podeljena na osnovi glasov več kot 900 kartografskih strokovnjakov udeležencev konference in drugih zunanjih gostov, ki so si ogledali razstavo.  

To je že četrta nagrada Mednarodnega kartografskega združenja ICA za karto v izdelavi inštituta.

Vsakič smo jo prejeli v drugi kategoriji: za mestno karto (Ottawa, 1999), taktilno karto (Durban, 2003), topografsko karto (Pariz 2011) in tokrat za navigacijsko karto (Washington, 2017).

To priznanje odličnosti v kartografiji ima zaradi raznolikosti prejetih nagrad za nas še večjo težo.

Več si lahko preberete na spodnjih spletnih naslovih.

http://icaci.org/map-awards/

http://icaci.org/map-of-the-month-082012/

Certifikat

31.5.2017

Zaradi obveznega izobraževanja bodo uradne ure izdajanja podatkov iz arhiva aeroposnetkov, v četrtek, 01. 06. 2017 od 08:00 do 11:00.

30.5.2017

V okviru projekta Privlačno Podonavje (Attractive Danube), ki je bil odobren v okviru transnacionalnega programa Podonavje, je 23. maja v M hotelu potekala 1. izmed treh delavnic o privlačnosti prostora v Sloveniji. Namen delavnice je spodbuditi sodelovanje med organizacijami, ki načrtujejo in izvajajo prostorske politike, ter izboljšati poznavanje kazalnikov, ki podpirajo načrtovanje in izvajanje razvojnih strategij kot odziv na družbene spremembe.

Na delavnici so bile v prvem delu prikazane uspešne zgodbe s področja privlačnosti območij za spodbujanje investicij, razvoj ekoturizma in urejanja javnih zelenih površin.  V nadaljevanju je bil predstavljen koncept privlačnosti prostora,  priprava Strategije prostorskega razvoja Slovenije in kako meriti učinke zelenega turizma.

Drugi del delavnice se je osredotočil na praktično delo za  definiranje nacionalnih kazalnikov privlačnosti za podporo načrtovanju in izvajanju strategij regionalne/lokalne privlačnosti območij .

Delavnice so se udeležili predstavniki  ministrstev, fakultet, regionalnih razvojih agencij, turističnih organizacij, raziskovalnih institucij, nevladnih organizacij in zasebnih podjetij.  

1.2.2016

Vabimo vas na otvoritev fotografske razstave kalov na Krku in barjanskih oken na Ljubljanskem barju ter novinarsko konferenco, ki bo v torek 2. februarja 2016 ob 18h v zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani, Mestni trg 1, 1000 Ljubljana. Na ogled bo 26 fotografij z motivi barjanskih oken, kalov in zanimivih rastlinskih ter živalskih vrst popisanih v in ob obravnavanih vodnih biotopih.


PROGRAM

  • Kratka predstavitev projekta Ohranjanje in promocija vodnih biotopov-kali in barjanska okna za prihodnost (LOKNA)
  • Predstavitev kalov na Krku in izvedenih aktivnosti v sklopu projekta LOKNA
  • Predstavitev barjanskih oken na Ljubljanskem barju in izvedenih aktivnosti v sklopu projekta LOKNA
  • Vprašanja novinarjev
  • Otovoritev razstave


Več o dogodku in samem projektu na: www.lokna.eu.


Razstava bo v Ljubljani na ogled do 15. februarja 2016, potem pa se seli na Krk.


Partnerji projekta LOKNA: Javna ustanova Priroda, Mesto Krk, Krajinski park Ljubljansko barje, Geodetski inštitut Slovenije


Razstavni prostor nam je omogočila: Mestna občina Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016.

 

 

Komentiraj