4.10.2013

Posredujemo vabilo na javni posvet EU Si ti: Digitalna agenda in odpiranje podatkov javnega sektorja, ki bo v Ljubljani, 11. oktobra 2013, ob 10.00 uri, na Ministrstvu za notranje zadeve, Langusova 4, Ljubljana.

 


Na javnem posvetu v Ljubljani na aktualne evropske vsebine v sklopu EU dogodkov po Sloveniji EU Si ti bomo izpostavili pomen odpiranja podatkov javnega sektorja in razvoju v prihodnje na tem področju. Podatke, ki jih vsakodnevno ustvarjajo in zbirajo organi javnega sektorja, so pomembna surovina za ustvarjanje podatkovnih aplikacij in storitev zasebnega sektorja. V evropski režim ponovne uporabe so vključeni vsi javni organi na lokalni in državni ravni ter vsi javni podatki, od prostorskih do statističnih in finančnih.


Ob novih spremembah na področju uporabe podatkov javnega sektorja, ki jih je sprejel Evropski parlament junija letos, bomo v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve predstavili spremembe Direktive o ponovni uporabi podatkov javnega sektorja in se pridružili mednarodnemu dnevu pravice vedeti.


Kje smo v Sloveniji in kakšni izzivi nas čakajo v prihodnosti? O tem ali smo pripravljeni na odpiranje podatkov javnega sektorja ter njihovo ponovno uporabo bodo na posvetu razpravljali strokovni govorci.

Prisotne bo nagovoril tudi minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant.

Na koncu posveta bo čas namenjen javni razpravi in podajanju mnenj s strani udeležencev posveta, ki bodo koristno prispevala k učinkoviti implementaciji direktive.

Natančen program posveta si lahko ogledate na povezavi>>.

Udeležba je brezplačna, vendar vas prosimo, da se prijavite preko spletnega obrazca ali na elektronski naslov prijave@mreza-mama.si in potrdite udeležbo. Vabljeni tudi, da posredujete vabilo zainteresiranim po svoji strokovni in socialni mreži.

Vljudno vabljeni!

 

 

Komentiraj