7.5.2015

Geodetski inštitut Slovenije je v okviru raziskovalnega projekta »Morfološki operatorji za razpoznavo vzorcev v velikih oblakih točk« in v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko iz Maribora organiziral brezplačno izobraževanje: Uporaba podatkov laserskega skeniranja Slovenije. 


Aktualna tema in razpoložljivost brezplačnih izdelkov laserskega skeniranja za celo Slovenijo sta privabila številne udeležence: predstavnike posameznih ministrstev in drugih državnih ustanov, raziskovalnih institucij, fakultet, občin, zasebnih podjetij in študente. Na brezplačno izobraževanje se je prijavilo več kot 80 udeležencev, zato smo ga izvedli v dveh terminih, 21. aprila in 6. maja.


Predavatelji dr. Mihaela Triglav Čekada, Nika Mesner (Geodetski inštitu Slovenije) in dr. Domen Mongus (FERI) so predstavili osnove laserskega skeniranja, možnosti obdelave laserskih podatkov, izdelke projekta Lasersko skeniranje Slovenije in možnosti kombinirane uporabe podatkov. Na prvem terminu je predavanjem sledila delavnica, ki jo je vodil dr. Dalibor Radovan z Geodetskega inštituta Slovenije. Udeleženci so simulirali izdelavo prototipa projekta s podatki laserskega skeniranja. Na drugem terminu delavnice nismo izvedli, vendar smo v živahni diskusiji izmenjali poglede različnih strok na poslovne in strokovne izzive, ki jih prinaša uporaba in brezplačen dostop do izdelkov laserskega skeniranja Slovenije.


Vsebine, predstavljene na delavnici, si lahko ogledate na tej povezavi>>.

 

 

Komentiraj