2.6.2015

Geodetski inštitut Slovenije je v okviru projekta Knjižnica slepih in slabovidnih izvedel zadnjo ponovitev delavnice Možnosti zaposlovanja slepih in slabovidnih, ki je potekala v novih prostorih Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne v Ljubljani. Upamo, da bo tudi ta niz sedmih delavnic pripomogel k zmanjšanju predsodkov pri delodajalcih in strokovni javnosti ter da se bo stopnja zaposljivosti slepih in slabovidnih postopoma povečala.

V zadnjem letu dni smo izvedli sedem ponovitev delavnice v petih slovenskih mestih: Ljubljani, Mariboru, Škofji Loki, na Ptuju in v Kamniku. Zahvaljujemo se vsem predavateljem: mag. Romanu Renerju (Geodetski inštitut Slovenije), dr. Luju Šproharju (Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Ljubljana), mag. Miri Potokar (Želva d.o.o.), ter Robertu Hrovatu Meriču, Poloni Car in Jožefu Gregorcu (Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije). Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji delavnic, še posebej Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Maribor, Ptuj in Novo mesto, Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka ter Osnovni šoli Frana Albrehta iz Kamnika. 

Bogata predavanja bodo delodajalcem in strokovnim delavcem vsekakor v podporo in pomoč pri lažji odločitvi za zaposlitev slepe ali slabovidne osebe.

 

 

Komentiraj