10.6.2015

Zaradi velikega povpraševanja po udeležbi na izobraževanju Uporaba podatkov laserskega skeniranja Slovenije, smo na Geodetskem inštitutu Slovenije izvedli še eno izobraževanje, tokrat z nekoliko razširjeno vsebino – Izzivi in priložnosti uporabe laserskih podatkov. Aktualna tema in razpoložljivost brezplačnih izdelkov laserskega skeniranja za celo Slovenijo sta privabila predstavnike ministrstev in občin ter strokovnjake s področja kmetijstva, gozdarstva, prostorskega načrtovanja, kartografije, geografskih informacijskih sistemov idr. 


Predavatelji dr. Mihaela Triglav Čekada, mag. Vasja Bric, Primož Kete in Nika Mesner (vsi Geodetski inštitu Slovenije) so predstavili osnove laserskega skeniranja, izdelke projekta Lasersko skeniranje Slovenije, izdelke Cikličnega aerofotografiranja Slovenije in uporabo laserskih podatkov za potrebe vizualizacij in zajema podatkov. Poleg tega so bili predstavljeni brezplačni podatki daljinskega zaznavanja in izbrana prosto dostopna programska oprema za pregledovanje, urejanje in obdelavo laserskih in drugih prostorskih podatkov. 

Predvidoma bo druga ponovitev izobraževanja v mesecu septembru. V kolikor ste zainteresirani za udeležbo, prijazno vabljeni, da nam pišete na info@gis.si


Več o izobraževanju (program) in samem projektu je na voljo v povezavah in objavah v sklopu omenjenega dogodka na tej povezavi>>.

Par fotografskih vtisov je na vojo na povezavi>>.

 

 

Komentiraj